Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Salar weegt zijn persoonlijke spullen

Big Brother aflevering 11

Samenvatting van Big Brother aflevering 11, seizoen 2022

Big Brother aflevering 11 begint met een korte terugblik op gisteren.
Vervolgens begint de aflevering met de vrijstelling die de kijkers mogen uitreiken. De tv in de woonkamer gaat aan, hier zien de bewoners de genomineerden op het scherm. Nadat alle foto’s in sneltreinvaart voorbij komen, stop de foto bij Dimitri. De kijkers hebben in meerderheid op hem gestemd.

Dimitri wordt in de dagboekkamer vertelt dat de kijkers op hem gestemd hebben. Ook krijgt hij de immuniteitspin, Big Brother meldt er wederom duidelijk bij dat de pin ten alle tijden zichtbaar gedragen moet worden.

Dimitri is blij met de vrijstelling, maar noemt het een dubbel gevoel. Hiermee doelt hij op Vera, die nog wel genomineerd is.

Kitty baalt

Kitty baalt, zij wil ook graag een vrijstelling en de zekerheid om te blijven. Eerder heeft Kitty een vrijstelling afgeslagen, welke ze had kunnen kopen van het boodschappengeld. Bij Nouchine uit ze haar gevoelens hier over.

Kitty, Vera en Peter zijn nog genomineerd

Nouchine, Salar en Nawel denken dat de relatie van Vera en Dimitri opzet is. Zij denken dat ze beide meer naar elkaar gaan toetrekken nu de nominaties vorderen.

2 kilo spullen uit de koffer

Eerder moesten de bewoners tot twee kilo aan persoonlijke bezittingen uit hun koffer noteren op een briefje. Vandaag gaat de bel, er ligt een pakket in de brievenbus. In de tuin staat een weegschaal. De gewichtenchallenge start, waarbij de bewoners de persoonlijke spullen uit hun koffer kunnen terugwinnen.

Twee nieuwe bewoners

Als het spel met de persoonlijke spullen klaar is, komen de bewoners tot de ontdekking dat ze niet alle spullen hebben gekregen die ze hebben opgeschreven. Dimitri en Salar vermoeden dat het nog niet afgelopen is, dat er nog iets gaat gebeuren. Toch gaan de bewoners weer naar binnen.

Dan gaat de brievenbusbel weer af, er komen via de brievenbus twee tassen met vrouwenspullen binnen. De bewoners vermoeden dat deze van de nieuwe bewoners moeten zijn.

Vervolgens gaat de deurbel, ze openen de poort en daar komen Amy van Wingen en Eveline Gerits binnen.
De twee nieuwe bewoners moeten na een korte kennismaking zelf ook hun tas met spullen wegen. Ook zij mogen hun spullen houden.

Dimitri en Vera delen het bed

Dimitri en Vera delen de avond na hun zoen het bed, in de zin dat ze besluiten samen te slapen in één bed. Niet iedereen is hier blij mee, zo vragen Kitty en Peter zich af waarom dat dat nodig is. Sowieso geloven ze niet in de relatie tussen de twee en denken ze dat het een tactiek is om langer in het spel te blijven. Salar, Nouchine en Nawel denken dit ook.

Bondjes

Salar, Nouchine en Nawel bespreken hun bondje. Salar vraagt wie ze liever in het huis houden: Peter of Kitty. Nouchine geeft aan dat dat lastig is: “Het zijn precies papa en mama”, zegt ze.

Ook Grace en Tobias bespreken ook een tactiek. Tobias geeft aan dat hij het meeste heeft met “zijn slaapkamer”, hiermee doelt hij op de gouden kamer. Ook Kitty houdt hij er graag in. Grace is het hier mee eens, al wil ze Peter ook niet laten gaan.

Amy heeft eerste twijfels

Amy bespreekt buiten met Eveline dat ze het lastig heeft. “Ik moet echt loslaten dat ik steeds wil weten wat mensen van mij denken. Jij bent daar veel makkelijker in”, zegt Amy tegen Eveline. Ze mist het thuisfront omdat het besef nu indaalt dat ze haar ouders echt voorlopig niet ziet.

Vera en Grace nemen de dag door

Grace vraagt hoe het is, Vera geeft aan dat het goed gaat. De zoen was goed volgens Vera.

Frustraties na vrijstelling voor Vera

Iedereen met een vrijstelling moet naar de gameroom komen. Daar moeten ze aan een ronde tafel plaatsnemen om vervolgens de genomineerden te bespreken. Samen moeten ze stemmen op wie ze een vrijstelling gunnen. De stemmen raken verdeeld, twee op Peter, twee op Kitty en drie op Vera. Vera wint de vrijstelling, maar dat pakt niet goed uit in het huis, dat lees je hier.

 

Foto’s van Big Brother aflevering 11

Bron: RTL Big Brother aflevering 11 (januari, 2022)

JOUW EERSTE PARFUM MET 7.50 euro KORING
Maandelijks opzegbaar

 

GEBRUIK CODE: 4AXvn2qZM