Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Alle bewoners Big Brother Seizoen 2

Big Brother aflevering 7

Samenvatting van Big Brother aflevering 7, seizoen 2

Big Brother aflevering 7, start met de reactie van de groep die reageert op het vertrek van Sercan. Kitty vertelt aan Kristof dat ze in het begin wat moeite had met hem. Nu heeft ze het gevoel dat Kristof meer zichzelf is. Kristof zegt: “Ik ben eigenlijk altijd mijzelf, alleen op het begin moet je even blenden in een nieuwe groep”.

Secret Mission

Als iedereen net is bijgekomen, gaat de TV in de woonkamer aan. Er is te lezen dat Salar en Nawel de secret mission gehaald hebben. De pot staat op 4300 euro. De groep wil meteen weten wat deze opdracht inhield. Salar legt uit dat ze twee bewoners hebben moeten nomineren.

Nawel moet meteen huilen: “ik ben blij dat het er nu uit mag, ik moest huilen maar moest liegen dat ik buikpijn had”. De groep heeft vooral compassie voor Salar en Nawel en nemen hen niets kwalijk. Salar geeft nogmaals aan dat hij écht geen connectie met Sercan had. Sercan zelf dacht dat hij zich te snel, te veel had opengesteld.

Tobias zegt in de dagboekkamer dat hij zelf veel moeite zou hebben gehad met deze opdracht.

Kitty wordt naar de gameroom geroepen. Daar staat een bed klaar met een kaartje er op. Big Brother gunt Kitty en de andere bewoners een goede nachtrust, daarom slaapt Kitty die nacht in de gameroom. Kitty mag gewoon het huis in, het is geen straf. Alleen nu kan ze slapen zonder zich druk te maken over het snurken en kan de rest van de kamer ook lekker slapen. “Het wordt een spannende week” , schreef Big Brother ook nog op de kaart.

Kristof is blij dat hij de nominatie doorstaan heeft en is vastbesloten het spel verder voort te zetten.

Roddels en bondjes

In de groene slaapkamer wordt geroddeld over de bewoners in de gouden slaapkamer. Zo ontstaan de eerste bondjes. Salar geeft aan een goede band te hebben met Nawel en Nouchine. Hij denkt dat Kitty niet genomineerd wordt, omdat zij kookt voor de groep.

Salar wil Peter en Dimi naar hun slaapkamer “verleiden”. “Maar dat gaat niet gebeuren”, zegt Salar direct. Nouchine grapt: “Ik kan goed jongens verleiden”.

Nawel geeft aan in de dagboekkamer dat zij nooit meer op Salar zou kunnen stemmen voor de nominatie. Ze vindt de band te goed omdat ze samen binnen zijn gekomen.

Salar: “wat ik van Kitty niet begrijp, zij zegt dat ze slecht slaapt, maar zij snurkt voor haar leven. Zij slaapt iedere avond eerder dan wij en als ik wakker wordt, dan snurkt ze ook. Dus ik weet niet wanneer zij dan niet slaapt?..”

Vera geeft bij Grace aan dat ze geen klik heeft met Kitty. Grace heeft moeite met Salar. Zij vindt zijn blik eng.

Survivalweek big brother
Big Brother aflevering 7

Survivalweek

De volgende ochtend staan de bewoners op, de avond er voor hebben ze alle luiken en gordijnen moeten sluiten.

Dan klinkt de stem van Big Brother: “Beste bewoners, de voorraadkamer is open.” Een nieuwe week betekent nieuwe weekly basics, dus krijgen de bewoners aardappelen, gehakt, vega gehakt en verse groenten. De bewoners zijn blij, aangezien er nog nauwelijks eten was. Kitty geeft aan dat ze goed moeten nadenken wat ze er mee gaan doen, omdat ze er een week mee moeten doen.

Dan klinkt er weer een alarm. De tv in de woonkamer gaat aan. Big Brother: “Het is survivalweek, ik heb een verrassing.” Daarna zien de bewoners dat iedereen genomineerd is. Het blijkt dat de bewoners de hele week spellen gaan spelen, waarmee ze hun nominatie ongedaan kunnen maken.

Het eerste spel van de survivalweek

Dan moeten de bewoners zich klaarmaken voor spel 1 van deze survivalweek. De eerste safety challenge, waarmee ze hun nominatie van zich af kunnen schudden.Buiten staat een parcours uitgestald met houten hellingen/schansen.

De bewoners spelen in duo’s. Als een van beide valt, dan is het duo af. Het duo dat het langst blijft staan, wint de vrijstelling. Middels loting wordt bepaalt dat Nawel de teams mag samenstellen.

Spelen in duo’s

Nawel stelt de volgende duo’s samen:

  • Vera + Peter
  • Tobias + Nawel
  • Kitty + Kristof
  • Dimitri + Nouchine
  • Salar + Grace

Kitty glijdt direct van de schans af, wat er voor zorgt dat Kristof en Kitty uit het spel liggen en geen kans meer maken op de vrijstelling. Vervolgens glijdt Peter weg, waardoor Peter en Vera uitgeschakeld zijn.

Daarna vallen Salar en Grace uit. Vervolgens valt Dimitri, waardoor Dimitri en Nouchine er uit liggen. Dat maakt Tobias en Nawel de winnaar van de eerste safety challenge.

Van Big Brother krijgen Tobias en Nawel een doosje in de dagboekkamer. In het doosjes zitten 2 immuniteitspins. Tot de volgende liveshow, tot er iemand naar huis moet, moeten zij deze pin zichtbaar op de kleding dragen. Dit als reminder voor hun positie in de groep.

Daarmee komt Big Brother aflevering 7 ten einde. De volgende aflevering krijgen Nawel en Tobias een secret mission. Dit keer wel een leuke secret mission, zegt Big Brother.

JOUW EERSTE PARFUM MET 7.50 euro KORING
Maandelijks opzegbaar

 

GEBRUIK CODE: 4AXvn2qZM