Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Vera en Grace voeren een gesprek over hun zwangerschap als tiener

Vera en Grace voeren een gesprek over hun zwangerschap als tiener

Een open gesprek over hun tienerzwangerschap.

Vera en Grace voeren een gesprek over hun zwangerschap als tiener. Dat doen zij deze ochtend in de sauna, waar ze samen aan het genieten zijn.

Zwangerschap als tiener

Vera en Grace liggen beide in de sauna. Op een gegeven moment gaat het gesprek over de zoon van Grace en haar  zwangerschap al tiener. Vera heeft eerder al eens verteld aan de groep dat zij zwanger is geweest op haar 17e. Mede onder druk van haar toenmalige vriendje en haar jonge leeftijd heeft zij toen gekozen voor abortus.

Veertien jaar

Grace vertelt dat ze 14 jaar was toen ze zwanger raakte. Het was de eerste keer en het was meteen raak. Toen ze het aan de vader vertelde schrok ze. “Ik word vader op mijn 19e, nee dat kan niet, dat wil ik niet”, zei hij. Even later bleek het een grapje te zijn, hij was erg blij met de zwangerschap, waardoor er een last van haar schouders viel.

Tekst loopt verder onder de foto

Vera en Grace voeren een gesprek over abortus
Bron: RTL (januari, 2022)

Aan haar vader vertellen

Vervolgens is Grace gespannen om het aan haar vader te vertellen. “Hij had best wel losse handjes, hij was vroeger best een agressieve man”, zegt ze. Ze vervolgt: “Maar hij heeft mij niet aangeraakt toen ik het vertelde. Hij accepteerde de zwangerschap en was super trots toen hij zijn kleinzoon voor het eerst vast had.”

Goede vader

Dan komt ze terug op de agressie van haar vader. Ze vertelt dat hij best wel eens agressief kon zijn, maar hij ook echt een goede vader was. “Als een van zijn kinderen ziek was, zat hij de hele tijd naast het bed. Controleren of de koorts niet te hoog werd, of er goed adem werd gehaald. Ook als we ergens naar toe gingen, mama hoefde nooit de kinderen te dragen, dat deed papa altijd. “, verduidelijkt ze.

 

Tekst loopt verder onder de advertentie

Abortus verboden

Vera zegt dat ze wel eens denkt aan hoe het zou zijn geweest als ze geen abortus had gepleegd. “Zeker nu ik jou zo hoor vertellen over de band met je zoon. Dan vraag ik mij wel eens af of ik een zoon of dochter zou hebben gehad. Ik vind het echt stoer dat je de zwangerschap hebt doorgezet. Het is natuurlijk ook anders omdat de vader heel enthousiast was.”, zegt Vera.

Grace zegt dat ze het ook wel lastig heeft gevonden, maar abortus was sowieso geen optie. “In Brazilië is abortus verboden, dus ze heeft daar ook nooit over nagedacht. “In Brazilië mag je enkel abortus plegen als je verkracht bent. En dat moet zelfs door een rechter worden goedgekeurd, als je te ver bent mag het niet meer.”, zegt ze.

Vera en Grace voeren een gesprek over hun zwangerschap als tiener

“Vera en Grace voeren een gesprek over hun zwangerschap als tiener”, Bron: RTL (januari, 2022)

Blijf op de hoogte!

Via dit blog en het twitteraccount @bigbrotherNL_BE word je volledig op de hoogte gehouden van alles omtrent Big Brother!

JOUW EERSTE PARFUM MET 7.50 euro KORING
Maandelijks opzegbaar

 

GEBRUIK CODE: 4AXvn2qZM